Alonso: Žádné překvapení se nekonalo

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

První dojmy z F138 popsal Fernando Alonso jako OK. Dodal k tomu, že se nekonalo žádné překvapení. Stěžoval si pouze na pneumatiky Pirelli.

Poté, co se věnoval zlepšení své kondice a vynechal testy v Jerezu, dnes Fernando Alonso poprvé usedl za volant F138. 

"Pocity jsou OK, víceméně podle předpokladů. Řekněme, že je to pokračování vozu, který jsme měli v Brazílii, takže pocity jsou víceméně stejné. Mám stejnou sedačku, stejné pedály, stejné všechno, takže když sednete do auta, i výkonnost by měla být stejná jako v Brazílii," uvedl Španěl.

"Nic mě během řízení nepřekvapilo, takže to je alespoň nějaká dobrá zpráva. Ne jako loni, když jsme poprvé vyjeli a byli jsme nepříjemně překvapeni. Máme před sebou kus práce během následujících dnů a to co se penumatik, aerodynamiky či nových komponentů týče," upozornil. 

"V Jerezu jsme měli nějaké mechanické problémy, zvlášť s Pedrem, kde jsme ztratili celé dopoledne, takže musíme zajet během testů nějaká dobrá kola, abychom potvrdili, že je toto auto silné a připravené závodit," nechal se slyšet Alonso.

Stěžoval si jen na pneumatiky Pirelli, se kterými nebyl spokojen. Podle něj velké opotřebování velmi ztížilo vyhodnocení výkonů nového vozu za chladných podmínek a dodal, že na porozumění pneumatikám ještě budou muset zapracovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy