Rosberg: Auto je mnohem rychlejší než loni, ale musíme zapracovat na spolehlivosti

Rosberg, Nico | foto: Mercedes AMG F1 Team

Na základě dosavadních testů je Nico Rosberg přesvědčen, že má letos k dispozici lepší vůz, než tomu bylo touto dobou loňskou sezonu.

Dnes v Barceloně zajel Nico Rosberg s Mercedesem nejrychlejší čas. Druhý Kimi Räikkönen v Lotusu ztratil však pouhé tisíciny sekundy, přesně 0,007 s. Nyní v tiskovém prohlášení uvedl, že W04 je krokem vpřed proti loňskému vozu, se kterým dokázal zvítězit v Číně.

"Máme o hodně, o hodně lepší základ. Cítíte, že těžiště je nižší, aerodynamika lepší, program lepší. Pociťuji, že je to o dost silnější auto. Je skvělé je řídit, protože tento vůz je rychlý a o hodně rychlejší než loni," nechal se slyšet.

I přes tuto chválu jeho den nebyl bezproblémový. Dokončil 54 kol, než se objevily potíže s převodovkou. A Rosberg si je vědom toho, že co se spolehlivosti týče, má před sebou Mercedes ještě dost práce. 

"Neměl jsem k dispozici příliš kol a to je smůla. Na tom rozhodně musíme zapracovat, protože máme až moc problémů se spolehlivostí. Ale kromě toho se vše posouvá správným směrem. Je to dobrý start," domnívá se Rosberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy