Sauber: Hülkenberg je ohromným přínosem

Hülkenberg, Nico | foto: Sauber Motorsport AG

Tým Sauber si velmi cení kvalit svého nového jezdce Nica Hülkenberga, který k nim po loňské sezóně přestoupil z Force Indie.

Mladý Němec byl při testech v Jerezu velmi spokojený s chováním nového monopostu C32 v rychlých zatáčkách a před nadcházející sezónou je optimistou. Kromě toho na tým zapůsobil nejen rychlostí, ale i svým celkovým přístupem.

"Krátce jsem s Nicem pracoval ve Williamsu a není pouze rychlým jezdcem, je také chytrým jezdcem. To se týká jak celkového přístupu, tak i schopnosti rozumět inženýrským věcem. Je pro tým obrovským přínosem," chválí podle Autosportu hlavní designer Matt Morris.

Němec je však o 10 cm vyšší než Sergio Pérez, jenž odešel k McLarenu, a jeho smlouva byla uzavřena až poté, co byl tým už hotový s návrhem monokoku. Kvůli dlouhým nohám měl problém s ovládáním pedálu. Sauberu se to však podařilo ke spokojenosti Hülkenberga vyřešit.

"Byla to tak trochu výzva, vměstnat Nica do auta," připouští Morris. "Šasi bylo navrženo a připraveno někdy kolem letní přestávky a my jsme tehdy nevěděli, že přijde Nico. Vleze se tam, museli jsme pro něj ale připravit speciální boty, abychom absolutně zoptimalizovali umístění jeho noh. Nyní je však docela spokojený."


Nico Hülkenberg s novým Sauberem C32 v Jerezu (foto: Sauber Motorsport AG)

Morris dodal, že byl spokojený i s druhým pilotem - nováčkem Estebanem Gutiérrezem, který loni plnil úlohu rezervního jezdce: "Esteban je jasně rychlý. Potřebuje se toho hodně naučit, ale chce se učit, ptá se hodně otázek a chce být do zapojený. S každou jízdou z auta dostává více."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy