Druhý test pro Ferrari, první pro Alonsa - Tři dny ve voze po intenzivním tréninku

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso se konečně dočká prvních kilometrů s novým Ferrari F138. V Barceloně bude testovat rovnou tři dny, Felipe Massa pouze jeden.

Španěl první testy v Jerezu vynechal, tentokrát si to v Barceloně vynahradí. První tři dny bude nový vůz jeho, až v pátek jej převezme jeho týmový kolega Massa.

Pro Ferrari to bude "příležitostí potvrdit své nálezy z týdne stráveného v Jerezu," rovněž doufá v pokrok v pochopení a ve výkonnosti," uvádí tým na svých stránkách. Cíle ostatních týmů budou v podstatě stejné, novým prvkem bude Alonso v akci, protože ostatní závodní piloti již svou šanci v Jerezu dostali. Novou tváří by měl být také Adrian Sutil s Force Indií.

Scuderia píše, že přeskočení testů v Jerezu mělo "Španělovi umožnit dokončení jeho tréninkového programu," proto se rozhodli za volant posadit na tři dny Massu a na jeden den Pedra de la Rosu.

"Fernando tedy maximálně využil dostupný čas a pustil se do úkolu s velkým odhodláním, podstoupil soustředěnou fyzickou přípravu hodnou nejlepších olympijských atletů. Cvičení střídal mezi tělocvičnou, běháním a jízdou na kole," uvádí tým.

Alonso prozradil, že za tři týdny ujel na kole 936 km, uběhl 91 km, 8 hod celkem strávil plaváním, 7 hod v posilovně a 14 hod dalšími různými sporty, jako například lyžováním, tenisem, fotbalem atd.


Fernando si o uplynulém víkendu ve Val Gardeně vyzkoušel i broomball
(foto: Fernando Alonso)

Ferrari bylo s chováním vozu v Jerezu podstatně spokojenější než minulý rok, Barcelona nabídne reálnější data o chování vozu a aerodynamice. Tým se hodlá více věnovat testování pneumatik, protože povrch není tak drsný, jako byl v Jerezu, kde se vyhodnocovat degradace dala jen velmi špatně. Kromě toho přiveze i několik nových prvků a vylepšení.

Čtyřdenní testování začíná zítra a pokračovat bude až do pátku 22. února. Týmy do Barcelony pak zavítají ještě jednou: 28. 2. - 3. 3. 2013.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy