Hamilton na Mercedes zapůsobil, zcela naplňuje očekávání Brawna

Mercedes F1 W04 | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton už při prvním testu v Jerezu podle šéfa závodního týmu Mercedesu Rosse Brawna prokázal svou špičkovou výkonnost.

"Je očividně velmi talentovaným jezdcem. Ale F1 je o mnohem více věcech. Existuje mnoho talentovaných pilotů, kteří nemají ten zbytek. Myslím, že on ho má," cituje Brawna Autosport.

Vztah nového jezdce k práci je pro Mercedes velkou pomocí, obzvlášť způsob, jak metodicky řeší situace a nenechává kámen na kameni: "Musím říci, že je velmi upřímný. V mnoha ohledech je velmi jednoduchý, jde rovnou k věci. Říká nám, co si myslí.

Vždy zabíhá do detailů, když nám říká, co si myslí, a samozřejmě se z toho učíte na úrovni, na kterou se potřebujete dostat. Zajímá ho všechno na autě. Zajímá se o to, že by nálepky nemusely být správně umístěné na voze. Má velmi dobré oko pro detaily, takže si myslím, že bude velmi zainteresovaným do práce týmy, což je to, co potřebujeme," pokračuje šéf Mercedesu.

Než si plně sedne s inženýry tak, aby auto mohli vyvíjet správným směrem, to ještě chvíli potrvá: "Pro tým je to skvělá motivace. Usilovně spolupracoval s inženýry při tomto testu. Byl tam i ve dnech, kdy jezdil Nico, naslouchal přes sluchátka tomu, co dělal. Takže je vším, v co jsem doufal, že bude."


"Jasně jsme mu řekli, že je součásti řešení. V týmu máte na výběr - buď jste problémem, nebo řešením. On je součástí řešení toho, aby nás dostal tam, kde chceme být. Ví to a rozumí tomu a já si myslím, že si to vychutnává. Je správné, že nám poskytuje referenční body a pomáhá rozumět tomu, na co se musí soustředit.

Některé ty body jsme už znali, proto jsme restrukturalizovali aerodynamickou skupinu, takže ten přístup vítám. Měl by být konstruktivní a pozitivní, ale kritika správného druhu vždy pomáhá, protože vás žene vpřed," připouští Brawn kritickou sprchu Hamiltona na adresu nového vozu po prvních jízdách v Jerezu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy