Pic: Výhoda Caterhamu oproti Marusii spočívá v motoru Renault a v KERSu

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Podle Charlese Pica spočívá náskok Caterhamu nad Marussií v motoru Renault a v KERSu - ten však letos už bude mít i ruský tým.

Francouz během zimy přestoupil k Caterhamu právě z Marussie, proto může dobře srovnávat vozy obou týmů, jež spolu loni svedly litý boj o desáté místo v šampionátu konstruktérů.

Při dotazu na to, v čem se liší letošní Caterham CT03 oproti loňskému vozu, Pic novinářům v Jerezu odpověděl: "Největší rozdíl vychází ze strany motoru a z KERSu. Minulý rok jsme [u Marussie] KERS neměli a jo, je to docela odlišné. Je to nová součást, ale celkem zábavná."

"Musíte se naučit, jak ji používat a rozhodnout se, kde rekuperovat energii, protože vám to poskytuje vyšší brzdný účinek na zádi, což může způsobovat blokování kol a narušovat vyvážení," pokračuje nový jezdec Caterhamu.

Blíže však týmy srovnávat nechce: "Prožil jsem s Marussií skvělý rok a jsem velmi spokojený s tím, že nyní a v budoucnu budu působit u Caterhamu. Nechci je srovnávat."


Charles Pic po loňských zkušenostech s Marusií testuje v Jerezu už s Caterhamem
(foto: Team Caterham F1)

"To, co bylo jiné, je samozřejmě motor a KERS. Krom toho se podle mě jedná o dva mladé týmy, které pracují tvrdě na dosažení pokroku. Samozřejmě, že tam nějaké rozdíly jsou. Uvidíme v Austrálii, kdo je nejlepší," cituje Pica Autosport.

Je zajímavé, že Francouz hovořil pouze o motoru a KERSu - mezi vozy nováčků tedy zřejmě příliš velké rozdíly v aerodynamice či ovladatelnosti nebyly. Caterham však o jednu z těchto výhod přijde - Marussia totiž bude odebírat KERS od Williamsu, v Jerezu si jej již úspěšně vyzkoušela.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy