Čtvrteční program McLarenu: Vyhodnocování aerodynamiky a větší mechanické změny

Button, Jenson | foto: McLaren

McLaren o svém čtvrtečním programu testování v Jerezu, kdy za volant usedl opět nejzkušenější závodní pilot letošního ročníku - Jenson Button.

Button včera s novým McLarenem MP4-28 ujel 367,5 km (83 kol) a ve výsledkové listině třetího dne předsezónního testování mu patřilo sedmé místo - na nejrychlejší Ferrari řízené Massou ztratil 1,724 sekundy.

McLaren o svém čtvrtečním programu uvádí: "Jako v předchozích dnech ráno začalo dalším vyhodnocováním aerodynamiky, které probíhalo během několika kratších jízd."

Po práci na aerodynamice se vrhl na větší změny v nastavení nového vozu: "Tým poté prošel sérií větších mechanických změn, aby pochopil klíčové změny v nastavení - ty byly plně vyhodnocovány během několika delších jízd odpoledne."

Rychlost ladili také mechanici v boxech, jejichž cílem pro letošní sezónu je odbavovat své jezdce konzistentně do 2,5 sekund: "Tým také během odpoledne provedl několik ostrých zastávek."


McLaren včera pomocí senzorů před levým zadním kolem mapoval vliv výfukovových plynů na proudění vzduchu v zadní části vozu (foto: McLaren Mercedes)

Těsně před skončením testování Button způsobil vyvěšení červených vlajek. McLaren však podrobnosti nechtěl rozebírat: "Jenson z bezpečnostních důvodů zastavil na dráze v závěrečných minutách a auto bylo v pořádku dovezeno zpět."

Dnes do vozu usedne opět Sergio Pérez. Co jej poslední den v Jerezu čeká? "Stejně jako dříve se bude zabývat směsicí aerodynamických a mechanických prací. Rovněž jej čeká podobná série větších mechanických změn, abychom lépe pochopili vlastnosti MP4-28 při úpravách nastavení."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy