Domenicali: Nové Ferrari se od toho loňského moc neliší

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Podle šéfa týmu Ferrari Stefana Domenicaliho se nové Ferrari pro sezónu 2013 od toho loňského příliš lišit nebude.

Pravidla se přes zimu moc nezměnila, týmy navíc musí své úsilí soustředit na rok 2014, kdy budou změny radikálnější a vozy budou muset navíc připravit pro nové 1,6l V6 turbomotory.

"Z estetického hlediska se od vozu pro rok 2012 nebude moc lišit," uvádí Domenicali o novém voze, který veřejnosti představí za dva týdny - 1. února.

Na druhou stranu pro La Gazzetta dello Sport řekl, že v oblasti výfuků došlo k "zajímavému vývoji" a že se Ferrari snaží ještě usilovněji na samotnou "hranici pravidel."

To však bude náročnější než dříve. "Vzhledem k tomu, že rozpočty a lidské síly jsou omezeny pravidly, se bude jednat o velmi prekérní úlohu," cituje šéfa závodního týmu Tuttosport, protože se budou muset zároveň zaměřit na vítězství letošního šampionátu za podobných pravidel jako loni, a zároveň se připravit na novou turbo éru.


Stefano Domenicali a loňský monopost Ferrari F2012 (foto: Scuderia Ferrari)

"Předpokládám, že týmy v létě opustí vývoj svých letošních projektů nebo je významně omezí, pokud nebudou mít na titul. Protože já předpokládám, že my o titul bojovat budeme, tohle pro nás nebude možné," dodává Domenicali.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy