Massa věří, že letos bude bojovat o titul: "Vím, že můžu být šampionem"

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa věří, že v letošní sezóně bude opět bojovat o titul mistra světa Formule 1.

Ještě v polovině minulého roku to přitom po jeho bídných výkonech vypadalo, že se ho Ferrari zbaví. Fernando Alonso jej značně převyšoval, ale Brazilec se ve druhé části vzchopil a během některých víkendů byl dokonce rychlejší.

"Ve druhé části šampionátu jsme trochu trénovali na tuto sezónu. Chci být konkurenceschopný od počátku do konce, chci se vrátit k vítězstvím a také doufám, že budu moci bojovat o šampionát. Dokázal jsem to v minulosti, nezapomněl jsem na to," říká Massa na dnešní tiskové konferenci v Dolomitech.

K obratu jeho formy přispěla spíše psychika, než změny provedené na voze: "Není to tak, že by se auto od srpna ve skutečnosti moc změnilo. Došlo také ke změně na mé straně."

"I když mi 90 % lidí už nevěří, důležité je, že věříte vy, takže nejste jeden den dobrý a druhý den špatný. Musíte věřit v to, co můžete dokázat. Věřím si. Vím, že můžu být šampionem. Vím, že můžu vyhrávat. Vím, že můžu být takovým, jakým jsem byl po celou svou kariéru," pokračuje Massa.


Felipe Massa při včerejším lyžování v Dolomitech (foto: Scuderia Ferrari)

"Možná jsem si tolik neužíval svou práci, možná jsem nebyl šťastný. Teď šťastný jsem. Když nastoupíte do vozu a chcete si zažít legraci a užít si to, pak můžete odvést tu nejlepší možnou práci. Díky tomu můžete zažít takový rok, jakým byl 2008," dodává pilot Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy