Red Bull první testy s novým vozem stihne: RB9 představí 3. února

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Mistrovský tým Red Bull Racing nakonec stihne už první zimní testy s novým vozem. Prezentace vozu proběhne 3. února, testy začínají 5. února.

Díky vývoji vozu RB8 do posledního závodu v Brazílii nebylo do poslední chvíle jisté, jestli tým stihne již úvodní testy ročníku 2013 s novým vozem. Dnes však sám Adrian Newey potvrdil, že s novým vozem stihnou vyjet včas.

První testy, na kterých se nový RB9 poprvé ukáže na trati, startují 5. února na trati Jerez de la Frontera, stáj naplánovala prezentaci na 3. února: "RB9 bude představeno 3. února v naší továrně v Milton Keynes." Stáj to dnes oznámila přes svůj twitter.

Po McLarenu, Force Indii a Sauberu je Red Bull čtvrtým týmem, který oznámil datum představení svého vozu (aktualizovaný seznam můžete sledovat na hlavní stránce F1news.cz v pravém sloupci). 


"Mocný býk" na prahu nové sezony

Má se za to, že Williams a Toro Rosso představí své monoposty ráno před startem testů. Také Ferrari chce svůj monopost sezony 2013 představit na začátku února. Lotus by chtěl stihnout ještě lednový termín. Žádná konkrétní data však od těchto týmů ještě neznámé. Co se týče Mercedesu, Marussie a Caterhamu, tak zde žádné informace neprosákly.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy