Stewart kritizuje systém přidělování komisařů na závody

Stewart, Jackie | foto: Williams F1 Team

Sir Jackie Stewart se obul do současného systému přidělování komisařů Formule 1 na závody. Nelíbí se mu neustálé střídání a podle něj je zde potřeba větší důslednost.

Současná struktura přidělování komisařů na závody F1 platí od roku 2010. Vedle střídajících se závodníků se zde objevují dva znalci, které vybírá FIA. Bývalý trojnásobný mistr světa ze Skotska se však domnívá, že na každém závodě by měl být přítomen jeden oddaný profesionál.

"Jak vůbec můžeme mít čtyři (ve skutečnosti tři, pozn.red.) různé komisaře na každé Velké ceně? Proč zde není jeden profesionál?" uvedl pro City A.M. Stewart. 

Domnívá se totiž, že pokud by existovala jedna osoba, která by byla přítomna na každém závodě, znamenalo by to vyrovnanější rozhodování a navíc by měla i autoritu.

Vrátil se také ke kontroverznímu závěru sezony, kdy byl po závodě v Brazílii obviněn z předjíždění pod žlutými vlajkami tehdy čerstvý trojnásobný mistr světa Sebastian Vettel. Situaci, která v následujícím týdnu po závodě nastala, označil za zmatené fungování.

"Bylo rozhodnutí o žlutých a zelených vlajkách v Brazílii správné nebo špatné a proč se ta kauza rozpoutala až ve středu či ve čtvrtek? Je to obrovský znak zmateného fungování, že se to tehdy začalo řešit. Celý svět oslavoval nového šampiona a potom se stalo toto. Je to špatná vizitka managementu F1" nechal se slyšet.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy