Ferrari buduje v Maranellu novou základnu F1

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari se ve snaze dostat znovu na špici a zajistit si úspěšnou budoucnost v F1 rozhodlo v Maranellu vybudovat novou základnu pro svůj závodní tým.

První vykopávky základů nové budovy již byly zahájeny. Scuderia do ní plánuje přemístit kanceláře managementu, konstruktérů, administrativních pracovníků  včetně dalších pracovních  oblastí týmu.

Místo, které se v současné době využívá jako parkoviště, je ve vlastnictví Ferrari a nachází se mezi slavnou restaurací Cavallino a budovou, kterou tým využívá v současné době. Projekt vychází z požadavků na účelnost, efektivitu a sty charakteristický pro Formuli 1.

Cílem je vytvořit dobře promyšlené prostředí pro lidi, kteří zde budou pracovat. Program vychází z pozitivních kroků vůči zaměstnancům a jejich rodinám, Ferrari si díky němu vysloužilo od Financial Times titul "Nejlepšího pracoviště Evropy (Best place to work in Europe).


Továrna Ferrari v Maranellu, vlevo aerodynamický tunel (foto: Scuderia Ferrari)

V současnosti Scuderia v Maranellu dolaďuje veškeré administrativní detaily. Společně s novou budouvou bude zřízeno i nové parkoviště, které podstatně zvýší dostupná parkovací místa v oblasti.

Ferrari po novém roce již naplno pracuje na novém voze, který bude testovat výlučně v aerodynamickém tunelu Toyoty Motorsport v Kolíně nad Rýnem. Ve vlastním vylepšeném tunelu, který zprovozní později v tomto roce, pak bude probíhat vývoj vozu pro rok 2014.

Letošní Ferrari F2013 představí v Maranellu o víkendu před testováním v Jerezu, jež začíná 5. února. Ještě předtím se však všichni členové týmu včetně závodních pilotů od 14. do 18. ledna sejdou na tradiční společné akci Wrooom v italských Dolomitech, konkrétně na sjezdovkách v Madonně di Campiglio.


Šéf závodního týmu Stefano Domenicali (vpravo) už kope
(foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy