Smělý Lopez: Cílem Lotusu je letos skončit nejhůře třetí

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Smělým cílem Lotusu je podle Gerarda Lopeze letos skončit do třetího místa v šampionátu konstruktérů a sezónu zakončit na stejné úrovni jako nejlepší týmy.

Lopez, který závodní tým Lotus 100% vlastní přes svou společnost Genii Capital pro italský list La Gazzetta dello Sport uvedl, že potřebné kvality pro dosažení těchto cílů loni již prokázali.

"Kvalita pilotů; rychlost Grosjeana; záběr ve vývoji, který znamenal, že jsme k poslednímu závodu dorazili v naší nejlepší formě; potvrzení druhý rok po sobě, že dokážeme postavit konkurenceschopné auto," vyjmenovává Lopez. "Pokud dokážeme zoptimalizovat tyto čtyři věci, budeme stoprocentní."

Majitel Lotusu je hrdý na výkony Räikkönena, jehož motivaci před sezónou někteří zpochybňovali: "Rozesmívá mě to. Byl jsem si jistý, že tomu tak bude - Räikkönen odvedl velké množství práce, čímž doplnil svůj talent, a výsledky jsou toho ovocem.

Zde se cítí být využíván pro to, co je nejdůležitější, a po zbytek času je volný. Našel rovnováhu. Hovořím s ním každý týden, cítí se dobře. Má vášeň a touhu. Chci jezdce, ne roboty," hodnotí Fina Lopez.

Druhého pilota Romaina Grosjeana, který loni dostal zákaz startu v jednom závodu, se zastává: "Byli tam jiní piloti, kteří dostali více napomenutí, ale on zaplatil cenu za ostatní. Ukázal ale, že je rychlý. Tento rok od něho hodně očekávám."


Grosjean loni potvrdil svou rychlost, zapletl se však do mnoha kolizí (foto: Lotus F1 Team)

Ke spekulacím o možném prodeji týmu dodává: "My [Genii Capital] jsme jej 100% získali. Vždy jsme ale říkali, že pokud se najde investor, který by se chtěl akciemi zapojit, jsme připraveni. Nemám ale záměr tým prodat, protože se jedná o fantastický způsob rozvoje podnikání.

Se sponzory nehovoříme pouze o jejich místě na voze, ale také o širších obchodních aktivitách," uzavírá spokojeně Lopez.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy