Hamilton chce Mercedesu pomoci bojovat se špičkovými týmy. Povede si lépe než Schumi?

McLaren | foto: McLaren

Lewis Hamilton tento týden začíná dle své nové lukrativní smlouvy oficiálně pracovat u svého nového zaměstnavatele, kterému chce po neúspěšné sezóně pomoci k boji s těmi nejlepšími.

Po šesti letech ve Formuli 1 s McLarenem Hamilton přesedlá na vůz odlišného odstínu stříbrné barvy - na Mercedes, který chce postupně dostat na špici a dovršit to, co se nepovedlo po svém návratu do F1 Michaelovi Schumacherovi, kterého nahrazuje.

"Vést si lépe než Schumi? Nedívám se na to takhle. On je nedostižnou legendou. Pokud jde o budoucnost, byl bych moc rád, kdybych Mercedesu mohl pomoci soupeřit se špičkovými týmy," uvádí Hamilton pro italský Mediaset.

"Každý z nás má nějakou osobnost. Musíte být tedy sami sebou a ignorovat to, co o vás lidé říkají. Důležité je být konzistentní. Někdy si děláte starosti, jindy ne. Nyní hledám ve svém životě stabilitu," pokračuje britský pilot - obdivovaný za své umění na dráze, ale také často kritizovaný za svůj soukromý život.


Lewis Hamilton ve svém posledním závodě za McLaren loni v Brazílii (foto: McLaren Mercedes)

Na dotaz ohledně nejoblíbenějšího manévru na závodní dráze odpověděl: "Nejvíce se mi líbilo předjetí Schumachera Häkkinenem na konci rovinky ve Spa [v roce 2000 - více z pohledu Schumachera včetně videa zde, z pohledu Häkkinenem zde]. Mě se jich ale také podařilo několik, na které jsem hrdý," dodává s úsměvem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy