Marko: Webber Vettela neporazí ani v sezóně 2013

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Odborný poradce Red Bullu a pravá ruka majitele Dietricha Mateschitze - Helmut Marko, očekává, že i v letošní sezóně bude mít Sebastian Vettel nad Markem Webberem navrch.

"Mark ví, co od něj čekáme," uvádí Marko pro německý Sport Bild s tím, že po Webberovi budou požadovat dobré výkony. Loni na svého týmového kolegu ztratil 102 bodů a tým se netají tím, že chce příští ročník začít ještě lépe a znovu obhájit tituly.

Šestatřicetiletý Australan, který o další rok prodloužil kontrakt s Red Bullem, se ale nikterak netají tím, že Marko chová k Vettelovi větší sympatie. Přesto za rakouský tým odjede už sedmou sezónu.

"Vettel a Webber jezdí společně v našem týmu čtyři roky. Sebastian jednou skončil druhý a třikrát se stal šampionem. Tato statistika hovoří sama za sebe. Není důvod si myslet, že se rozložení sil změní," očekává Marko nadvládu Sebastiana nad svým týmovým kolegou i letos.


Helmut Marko neočekává, že by měl být Mark Webber v roce 2013 úspěšnější než
Sebastian Vettel (foto: Red Bull Racing)

Webber, který skončil loni v celkovém hodnocení na šestém místě, pro GP International připustil, že by v roce 2014 mohl se závoděním skončit, pokud se nedohodne s Red Bullem.

"Ještě nejsem v té situaci, ale bezpochyby to bude velmi obtížný moment. Nyní jsem hodně rozumný, je třeba to sladit s celkovými schopnostmi a podávat lepší výkony. Ale určitě nastane okamžik, kdy ani to nebude stačit na to, abyste se udrželi vpředu. To je čas, kdy byste měli skončit," uvedl Webber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy