Boj o volné místo u Force Indie: Buemi a Alguersuari jsou mimo hru, favoritem je Bianchi

Force India | foto: Sahara Force India

Druhá sedačka u Force Indie je stále volná a probíhají spekulace o tom, kdo jí obsadí. Okruh kandidátů se nyní, zdá se, zúžil na dva. Sebastian Buemi je ze hry venku a zbývají tak Adrian Sutil a Jules Bianchi.

Sebastien Buemi prozradil švýcarskému deníku Blick, že jeho vyjednávání s Force Indií je u konce. Informoval ho o tom sám tým. Ve hře byl i Buemiho bývalý parťák z Toro Rosso, Jaime Alguersuari. Ten je ale nyní nejčastěji spojován s místem u týmu BMW v německém šampionátu vozů DTM. 

Podle Rogera Benoita, zkušeného redaktora výše zmíněného média, je tak cesta otevřená pro Julese Bianchiho, i když ve hře je stále Adrian Sutil.

Bianchimu nahrávají do karet i spekulace o možné dodávce motorů Ferrari pro Force Indii od roku 2014. On sám pochází z jezdecké akademie italské stáje. Ferrari by mohlo mít zájem svého svěřence dostat na startovní rošt. Příští rok totiž do F1 přijdou nové turbomotory a stále není úplně jasné, který tým zvolí kterého dodavatele a mohlo by to být součástí dohody mezi Ferrari a Force Indií.


Bianchi v pátečním tréninku na VC Koreje
(Sahara Force India)

Bianchi se v loňské sezoně několikrát projel s vozem v pátečním tréninku, ale zdá se, že na tým neudělal až tak velký dojem, jako o rok před ním Nico Hülkenberg. 

Kdy tým oznámí své jezdecké složení stále není známo, datum odhalení nového vozu ale ano: 1. února v Silverstone, kde má tým svou základnu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy