Lotus varuje soupeře: Räikkönen s Grosjeanem budou v roce 2013 mnohem silnější!

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Lotus bude podle svého šéfa Erica Boulliera dosahovat v příští sezóně mnohem lepších výsledků, i kdyby do ní vstoupilo pouze s tak rychlým vozem, jako měli letos.

"Byl bych velmi rád, pokud bychom sezónu začali se stejnou relativní výkonností vůči ostatním, jakou jsme měli loni. Vím, že oba naši piloti budou připraveni na závody a dosahovat lepších výsledků, než řekněme před 12 měsíci," věří Boullier svým závodním jezdcům - Kimimu Räikkönenovi a Romainovi Grosjeanovi.

Co se týče týmu, minulý rok jsme trochu ztratili během léta, ale víme, kde a proč k tomu došlo. Poučili jsme se z naší chyby a příští rok s vývojem vozu nezvolíme stejnou strategii. Zároveň jsme si ke konci sezóny vedli dobře a získali něco ze své výkonnosti zpět, takže to byl až do konce dobrý boj. Bylo příjemné vidět, že Enstone dokázalo dosahovat tolik, co větší týmy.

Takže jsem pozitivní, ale zároveň opatrný. Nevíte, čeho dosahují ostatní týmy, můžete to pouze odhadovat ze statistik. Ale pravidla jsou celkem stabilní, takže dojde pouze k evoluci vozů z roku 2012. To by pro nás mohlo být dobré v udržení výkonnosti," pokračuje Boullier.

Jako všichni i Lotus musí rozdělit své zdroje mezi příští vůz a monopost pro rok 2014, kdy dojde k větší úpravě pravidel.

"Samozřejmě nechceme na to příliš tlačit, abychom si nepoškodili projekt 2014. Kluci tady v Enstone ale už nějakou práci na 2014 odvedli a doufám, že to, co jsme už ušetřili v roce 2012, nám poskytne více flexibility pro rok 2013," popisuje šéf Lotusu.


Romain Grosjean s Kimim Raikkonenem v boxech Lotusu v Německu (foto: Lotus F1 Team)

Co by udělal, kdyby se z vozu E21 vyklubal jeden z hlavních uchazečů o titul příští rok? "Abych byl upřímný, byl by to příjemný problém, byť náročný na zvládnutí. Musíme však být realisté. Tohle představuje konec jedné kapitoly pravidel, rok 2014 přinese novou. Nemůžeme si u ní dovolit začít příliš daleko od ostatních," odpovídá Boullier pro Autosport.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy