Button na začátku sezóny očekával, že titul po boji s Lotusem vyhraje McLaren

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button uvedl, že na počátku sezóny 2012 očekávat bitvu McLarenu s Lotusem.

Tým z Wokingu sice měl nejrychlejší auto, ale jeho potenciál promarnil a v šampionátu skončil nakonec až třetí za vítězným Red Bullem a Ferrari, Lotusu patřila čtvrtá pozice.

"Po pěti závodech jsem si myslel, že šampionát vyhrajeme. Vypadali jsme velmi konkurenceschopně a myslel jsem si, že Lotus bude letos extrémně dobrý. Byli konzistentní, ale neměli potřebnou rychlost," přiznává vítěz úvodní Velké ceny Austrálie.

Button vyhrál tři závody a jednou získal pole position, jeho týmový kolega Lewis Hamilton ho získal sedmkrát a vyhrál čtyři závody. V šampionátu jezdců obsadili čtvrtou a pátou příčku.

"Vždy si myslíte, že jste o titul ztratili, když šampionát nevyhrajete. Všichni o něj bojujeme a vyhrát může pouze jeden tým. Red Bull odvedl velmi dobrou práci a vyhrál šampionát konstruktérů, zatímco my jsme podle mě stále odváděli dobrou práci, jen jsme nebyli letos dost dobří," usuzuje pilot McLarenu.


Jenson Button se po pěti závodech domníval, že si to o titul letos McLaren rozdá s Lotusem
(foto: Pirelli)

"Co se týče týmu, nebyli jsme moc rychlí před letní přestávkou. Před Hockenheimem jsme neměli rychlost, ale po vylepšení v Hockenheimu jsme se dost posunuli kupředu a to jsme si pak udrželi po většinu roku.

Jeden tým však byl často rychlejší než my - a to je Red Bull. Byl konzistentnější a také spolehlivější než my," uznává Button podle Autosportu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy