Domenicali: Ferrari ví, kde je tlačí bota

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Šéf závodního týmu Ferrari Stefano Domenicali dobře ví, co musí udělat, aby se přes zimu zlepšili.

Fernando Alonso nakonec na Sebastiana Vettela ztratil jen tři body poté, co Ferrari do sezóny 2012 nevykročilo zrovna s nejrychlejším vozem. I v jejím závěru nefungovaly některé novinky a na Red Bull s McLarenem v kvalifikacích ztrácelo, v posledních třech závodech průměrně 0,85 %, byť v samotných závodech bylo o něco konkurenceschopnější.

"Bezpochyby jsme pochopili, které věci musíme zlepšit, zejména ohledně vývoje vozu, ale musíme o nich hovořit interně. Nechci vás média využívat, abych mluvil o tom, co děláme, protože to neodpovídá tomu, jak chci pracovat. Tady v kancelářích ale víme, co musíme udělat," uvedl Domenicali pro BBC.

Připustil, že Red Bull byl z hlediska výkonnosti vozu lepší, ale Ferrari podle něj bude chtít přes zimu ztrátu dohnat: "Red Bull v minulých letech ukázal, že mají jedno z nejlepších aut. Takže měřítkem je rozhodně jiná úroveň výkonnosti, než jsme měli ve Ferrari. Je to něco, co si musíme vzít jako příklad pro zlepšení."


Měřítkem pro Ferrari je Red Bull, který dosahuje vyšší úrovně výkonnosti (foto: Red Bull Racing)

"Pokud ostatní odvádějí lepší práci, musíte pochopit proč. Jde o lidi, metodologii a nástroje, mnoho kombinací a organizace. Musíte pracovat se všemi těmito prvky, abyste dokázali dostat maximum z toho, co máte," dodává Domenicali.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy