Kobajaši místo na rok 2013 nesehnal, zastavuje sbírku

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Kamuj Kobajaši včera večer oznámil, že nesehnal místo na příští sezónu v konkurenceschopné stáji, proto zastavuje sbírku.

S vyhlídkami Kamuje to začalo zle vyhlížet již v průběhu sezóny a poté, co Sauber oznámil své závodní piloty - Nica Hülkenberga a Estebana Gutiérreze - bylo jasné, že si musí hledat místo jinde.

Fanoušci uspořádali sbírku, přispěly by mu i domácí společnosti, takže Kamuj mohl krom svého umění případnému zaměstnavateli nakonec nabídnout i slušný balík peněz. "Mohl jsem přinést nejméně 8 milionů Eur (přes 200 mil. Kč)," uvádí Japonec.

Ani to však nestačilo. "Žel, žas byl krátký a nejsem schopen zajistit si místo v konkurenceschopném týmu F1 pro rok 2013. Musím připustit, že to je velmi smutné. Je mi líto fanoušků a japonských společností, které mě podporovali. Stále však věřím, že se to v roce 2014 podaří.

Chtěl bych nyní zastavit sbírku. Zatímco peníze ušetřím pro rok 2014, začnu se rozhlížet, co by bylo nejlepší pro rok 2013 a 2014. Mou hlavní prioritou je zajistit si konkurenceschopné místo v F1 v roce 2014. Nemám zájem závodit v žádné jiné kategorii," pokračuje Kobajaši.


Kamuj Kobajaši ve svém posledním závodě v Brazílii, příští rok jej v F1 neuvidíme
(foto: Sauber Motorsport AG)

"Oznámení učiním hned, jak se pro rok 2013 rozhodnu. Takže prosím vyčkejte, těším se na vaši podporu i v nadcházejícím roce," dodává Kobajaši.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy