Webber: Dokud budu rychlý, z F1 neodejdu

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Mark Webber o odchodu z Formule 1 nehodlá uvažovat, dokud bude cítit, že je stále konkurenceschopný.

Příští rok bude 36letý Webber po odchodu Michaela Schumachera nejstarším pilotem ve startovním poli. Delší dobu v F1 ale působí Jenson Button a Fernando Alonso, kteří do ní vstoupili ještě před debutem Australana v roce 2002 s Minardi.

Věk podle něj není až tak důležitý, jako výkony na dráze: "Nejsem na počátku kariéry, to vím. Blížím se spíše k jejímu konci. Mým cílem je dát dohromady dobrou sezónu. Bojoval jsem o šampionáty a během několika minulých let jsem zažil několik dobrých a velmi zvláštních okamžiků."

"Špička je relativní. Musíte poskládat vše dohromady. A musíte být k sobě upřímní a říct si: 'Hele, kámo, teď je ten správný čas.' A já si nemyslím, že by ten správný čas už nastal," uvádí vítěz letošních závodů v Monaku a v Silverstone pro Autosport.


Mark Webber v Brazílii před Michaelem Schumacherem bojujícím s Kimim Räikkönenem
(foto: Red Bull Racing)

Cítí, že ještě může zatopit svému týmovému kolegovi Sebastianovi Vettelovi, kterého v letos v devíti kvalifikacích překonal: "Kdyby mě v kvalifikacích smetl 20:0, pak jo, je to jasné, zvoní budíček. Dokud se nedostanete do bodu, když už cítíte, že ze sebe nedostáváte maximum a že sklouzáváte, pak na to musíte tlačit. To je vše, co můžeme příští rok udělat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy