Button o Pérezovi: Velký tlak v McLarenu zvládne

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button věří, že jeho nový týmový kolega Sergio Pérez velký tlak ve špičkovém týmu zvládne.

Mladý Mexičan v McLarenu nahrazuje Lewise Hamiltona. Ačkoliv ve Formuli 1 strávil pouze dvě sezóny, již sebevědomě oznámil útok na titul mistra světa v příštím roce (více zde). Button sice připouští, že v novém týmu se bude muset naučit čelit většímu tlaku, přirozeně se s tím ale vyrovná.

"Myslím, že tam bude větší tlak, ale nemáte z toho obavy, protože jste dobří v tom, co děláte. A když jste v něčem dobří a myslíte si, že jste v tom dobří, pak ten tlak v soutěživé organizaci a týmu jako je McLaren necítíte," říká Button.

"Takže tam jste pod větším tlakem, ale nemyslím si, že to bude vnímat," pokračuje zkušený pilot, podle něhož si jeho nový kolega povede dobře. "Myslím, že Checo byl pod velkým tlakem, obzvlášť kvůli veškerým těm věcem v médiích," uvádí s odkazem na to, že Pérez po oznámení smlouvy s McLarenem už pro Sauber nezískal ani bod.

"Musíme ho zkrátka nechat dělat své věci. Čeká jej důležitá zima a uvidíme, co příští rok dokáže. Ale já si myslím, že prokázal dobrou rychlost a dobré porozumění závodního vozu," cituje Buttona Autosport.


Sergio Pérez (vlevo) u McLarenu střídá Lewise Hamiltona (foto: Sauber Motorsport AG)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy