Zajímavost ze zákulisí podpisu smlouvy McLarenu s Pérezem: Sergiovi pomohl Ramirez

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Od té chvíle, co Pérez podepsal s McLarenem, tak celé Mexiko doufá, že bude mít opět top jezdce v F1. S tím souhlasí i Jo Ramirez, který považuje Sergia Péreze za budoucí hvězdu F1.

Bývalý týmový koordinátor v McLrenu, Jo Ramirez, svému krajanovi opravdu věří: "Je tím nejlepším, co momentálně máme. Možná je dokonce i nejlepším, kterého jsme kdy měli." Nejvýraznějšími mexickými postavami v F1 jsou v dosavadní historii bratři Pedro a Ricardo Rodriguezové.

Ricardo dokonce nastoupil v 6 Grand Prix za Ferrari, ale během VC Mexika 1962 za volantem Lotusu tragicky zahynul, bylo mu teprve 20 let. Jeho bratr Pedro nastoupil v celkem 54 Grand Prix v týmech Ferrari, Lotus, BRM a Cooper. VC Jižní Afriky (1967) a VC Belgie (1970) dokázal i vyhrát, ale v roce 1971 během závodu sportovních vozu na německém Norisringu taktéž tragicky zahynul.

"Když začínal Sergio závodit v GP2, tak jsem mu řekl, že ho musím představit správným lidem v McLarenu. Když jsme dorazili do motorhome McLarenu, tak tam byl Ron Dennis, Mansour Ojjeh i Martin Whitmarsh, všechny je hned osobně poznal," vzpomíná Ramirez. Ten, když zjistil, že vztah mezi McLarenem a Hamiltonem není ideální, vycítil šanci svému krajanovi pomoci.

"Martin [Whitmarsh] ho sledoval, a tak jsem ho začal bombardovat maily," pokračuje Jo. První setkání s jeho manažerem proběhlo v létě na Hockenheimu. Pérez si moc dobře uvědomuje, za co Ramirezovi vděčí: "Joa znám už dlouhou dobu. Už na začátku mé kariéry mi pomohl, vždy mi dával dobré tipy."


"Každý krok, který v letošní sezoně Sergio podnikl, byl důležitý. V předešlých dvou letech se ale vyvinul více jako jezdec než jako člověk. Mimo auto je to pořád dítě. Jako jezdec si už ale věří. Když hovoří s inženýry, tak ví, co chce a nenechá se hned tak přesvědčit o opaku," všiml si bývalý člen McLarenu, který ale vidí i slabinu - práci s médii. Jako jezdec McLarenu na tom však bude muset zapracovat.

"Nemá rád média. Hovoří s nimi velmi nerad. Když vidí novináře, snaží se ztratit. Viděli jsme ale, jak se i s touto otázkou s příchodem úspěchů vyrovnali jezdci jako Ayrton Senna, Michael Schumacher nebo Fernando Alonso. Pokud to neuděláte vy, tak to udělá někdo jiný. Kdo chce být šampionem, tak musí i tohle zvládat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy