Přípravy nového vozu jdou u Marussie dle plánu, s novým MR02 by měla stihnout první testování

Marussia | foto: Manor Racing

Přípravy nového vozu Marussie postupují podle plánu. Tým by s ním měl poprvé ve své historii stihnout úvodní předsezónní test.

Před začátkem letošní sezóny se ruský tým sice zúčastnil první testu, ovšem s loňským vozem. Monopost MR01 se poprvé objevil až v Barceloně na poslední chvíli poté, co ho zdržely neúspěšné nárazové testy.

Příští sezóna začne testováním 5. února v Jerezu, kde by už Marussia chybět neměla. "Momentálně jde vše podle plánu, vlastně jsme trochu napřed. Hodně si věříme. Nyní máme zcela jinou strukturu," uvádí šéf týmu Graeme Lowdon pro Autosport.

"Bude to naše první auto, které bude skutečně naše, co se týče zainteresovaných lidí. Vůz, s nímž jsme skončili, byl vyvíjen zcela pomocí CFD, než jsme dorazili k prvnímu závodu," popisuje Lowdon.

Marussia se totiž rozešla se svým dřívějším technickým ředitelem Nickem Wirthem, který prosazoval vývoj pouze pomocí počítačů, a zahájila spolupráci s McLarenem, v jehož aerodynamickém tunelu testuje.

Přestože tým v brazilském finále přišel o desátou příčku v šampionátu konstruktérů, věří, že mezi nejlepších deset patří. "Rozhodně si myslím, že tohle je tým z první desítky. Nemám jeden z desíti nejrychlejších vozů, což si žádá čas a peníze," přiznává šéf Marussie.


Timo Glock v Brazílii (foto: Marussia F1 Team)

"Podívejte se na Brazílii: Timova nejrychlejší zastávka byla rychlejší než všechny tři zastávky McLarenu. Lidé si takových věcí nevšímají, máme však velmi, velmi dobrý tým. Opravdu dobrou strukturu, velmi harmonickou a fungující za nízkých nákladů.

Budeme-li mít vůz, který dokáže zajíždět rychlejší časy na kolo, což je dalším dílem skládačky - a podle všeho, co jsem viděl, bude příští vůz opravdu dobrý - pak tento tým nemůžete odepisovat. Jsem úplně spokojený se zařazováním tohoto týmu mezi nejlepších deset, i když to výsledky neukazují. Těším se do Melbourne," dodává Lowdon.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy