Jones: Úspěšný návrat Räikkönena mnohé překvapil, mě nevyjímaje

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Alan Jones, bývalý mistr světa, se nechal slyšet, že jej úspěch Kimiho Räikkönena po návratu do seriálu F1 překvapil. Podle něj je to pravděpodobně nejlepší návrat od dob Nikiho Laudy.

Alan Jones získal titul mistra světa v roce 1980 s Williamsem. Sám zažil neúspěšný návrat, když se v roce 1985 znovu objevil na startu s týmem Haas. Pro britské noviny The Sun uvedl, že Kimi Räikkönen překvapil mnoho lidí, jeho nevyjímaje.

"Vedl si neuvěřitelně dobře. Je to pravděpodobně jeden z nejúspěšnějšíh návratů vedle Nikiho Laudy a pár dalších," řekl Jones.

Räikkönenovi trvalo pouhé čtyři závody a ocitl se po dvou letech opět strávených v rally na pódiu. Je jediným pilotem, který dokončil každé kolo v každém závodě a kromě velké ceny Číny bodoval ve všech závodech. Úspěch pochopitelně korunuje výhra v Abú Zabí.

Jones také vyjádřil své sympatie odcházejícímu sedminásobnému mistrovi světa Michaelu Schumacherovi. "Michael pravděpodobně nedostal vůz, který předpokládal, že dostane. Lidé mi říkají, že se neměl vracet. Ale je zde jen jedna osoba, která si tohle může rozhodnout. A tou je Michael," upozornil.

Jeden z nich byl úspěšný, druhému se to nepovedlo (foto: circuitofamericas.com)

Johnny Herbert, který momentálně spolukomentuje pro britskou Sky Sports se nechal slyšet, že Michael neztratil nic ze svého talentu a to mnohokrát po svém návratu s Mercedesem prokázal. Jak však dodal, jediný problém podle něj je, že je mu 43 let.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy