Webber: "Před Vettelem musíte smeknout"

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Mark Webber pochválil svého týmového kolegu Sebastiana Vettela za výkony v letošní sezóně, kdy vybojoval svůj třetí mistrovský titul v řadě.

Přestože nejsou těmi nejlepšími přáteli na světě, Australan jeho výkony dokázal ocenit: "Myslím, že si nyní užívá hodně dobré období, opravdu svým způsobem v některých ohledech vyčnívá. Samozřejmě je nejmladším trojnásobným mistrem světa, takže před ním musíte smeknout."

Před posledním závodem spolu piloti Red Bullu vedli důvěrný rozhovor. "Dobře jsme si před závodem navzájem popovídali. Samozřejmě jsem rád, že to zůstane v týmu," říká Webber pro Speed TV.

"Nemyslím si, že naše rychlost byla moc špatná. Dostali jsme z toho, co to šlo. Nasazení přechodných pneumatik bylo v daný okamžik dobrou volbou. Pneumatiky se obtížně zahřívaly, pak už ke konci bylo příliš mokro i pro intermediálky. Myslím, že Paul [di Resta] kvůli tomu ztratil kontrolu nad vozem v posledním sektoru, nacházelo se tam hodně stojící vody," vysvětluje.

Pilot Red Bullu dále připouští, že toho v letošní sezóně mohl dosáhnout více: "Rychle to utíkalo, měli jsme mnoho různých vítězů, trochu jako na houpačce, spousto bouraček a já jsem se dočkal páru hezkých vítězství. Rád bych z toho dostal více. Viděli jsme, jak to bylo těsné, nikdo v počtu vítězství neunikl."


Sebastian Vettel letos získal titul až v posledním závodě v Brazílii
(foto: Red Bull Racing)

"Ale důležitá byla konzistence. My jsme jí moc neoplývali. Na příští rok se ještě netěším. Dám si pauzu a pak doplním energii pro rok 2013," dodává Webber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy