Horner: Odchod Hamiltona McLaren oslabí

Red Bull | foto: Red Bull Racing

McLaren bude po odchodu Lewise Hamiltona v sezoně 2013 "slabším" týmem. Jensona Buttona v týmu sice posílí Sergio Peréz, který letos dokázal získat se Sauberem 3 podiová umístění, ale zkušenosti s pravidelným soubojem o čelo mu chybí.

Společně s Ferrari byl právě McLaren v letošní sezoně tím nejsilnějším rivalem Red Bullu v cestě za jejich 3. titulem v řadě. Christian Horner však věří, že ztráta Hamiltona McLaren silně oslabí. "Myslím, že McLaren je bez Lewise Hamiltona slabším týmem. Myslím, že samotný McLaren by si to měl připustit," míní Horner.

"Lewis je vynikající jezdec. Společně s Buttonem měl McLaren velmi silnou jezdeckou sestavu. Letos měla tato stáj velmi dobrý vůz, nikde ale není zaručené, že i příští rok postaví podobně rychlý stroj," pokračuje šéf Red Bullu.


Bývalá silná sestava McLarenu: Lewis Hamilton/Jenson Button

Zároveň ale věří, že Mercedes by se mohl díky příchodu britského jezdce posunout dopředu ve startovním poli: "Jakýkoliv tým by si vybral Lewise, tak by byl pro něj přínosem. Jsem si jistý, že s jeho příchodem přirozeně zroste i rychlost monopostů stáje Mercedes."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy