Spor o titul: Předjížděl Vettel za žlutých vlajek?

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Po skončení Velké ceny Brazílie bylo ohledně třetího titulu Sebastiana Vettela řádně rušno. Sporná situace nastala v devátém kole, kdy podle některých pilot Red Bullu předjížděl za vyvěšených žlutých vlajek, kdy je předjíždění zakázáno.

Komisaři FIA však tvrdí, že byl kontroverzní manévr v pořádku. Podle nich totiž Kamuje Kobajašiho v úvodu závodu nepředjel za žlutých, ale za žluto-červených vlajek.

Žluté vlajky signalizují nebezpečí na dráze a pokud jsou signalizovány, nesmí pilot předjíždět. Naopak žluté vlajky se svislými červenými pruhy informují o kluzké trati kvůli deště, oleje či jiným nečistotám, a předjíždění je povoleno.

Kdyby se zjistilo, že Vettel předjel za žlutých vlajek, pak by tímto manévrem porušil pravidla a o titulu by teoreticky mohlo rozhodnout dodatečné odvolání. K tomu se však nikdo neodhodlal a FIA večer výsledky Velké ceny Brazílie potvrdila.

"Hovořil jsem s Garym Connollym, jedním z komisařů. Zcela jasně potvrdil, že tam byly žluto-červené vlajky," uvedl Martin Brundle, komentátor televize Sky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy