Red Bull hledá budoucí náhradu Vettela – v patrech nevyšších: u Alonsa a Hamiltona

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Pokud se naplní předpověď o Vettelově přestupu do Ferrari, Red Bull bude usilovat o získání Fernanda Alonsa či Lewise Hamiltona.

Tak zní veřejné prohlášení magnáta energetických nápojů Dietricha Mateschitze v reakci na zvěsti o Vettelově odchodu z týmu.

V krátkém rozhovoru pro Salzburger Nachrichten v předvečer posledního závodu sezóny, kde bude jeho svěřenec obhajovat titul mistra světa, řekl Mateschitz, že je Vettel „jedním ze tří nejlepších jezdců“.

Ve srovnání s Hamiltonem a Alonsem k Vettelovi navíc doplnil, že „je nemladší z těchto tří a rozhodně je zde potenciál pro další rozvíjení“. „Možná je na vrcholu ve smyslu rychlosti, ale s více zkušenostmi může stále udržovat rozvoj dál a dál,“ dodal na adresu 25letého Němce.

„Nejsou tu pouze smlouvy, je s námi svázaný také loajalitou a přátelstvím. Ale to nevylučuje možnost, že přijme nabídku jiných týmů.“

Mateschitz se dokonce přiznal, že rozumí lákadlu, které nabízí Ferrari: „Kdybych byl jezdcem, pravděpodobně bych si také užíval myšlenku, že jednoho dne budu jezdit pro Ferrari. Není to pouze přirozené, je to legitimní.“

„Pokud by nás měl někdy opustit, my bychom mu to přáli, potom by nic nestálo v cestě tomu, aby pro nás jezdil Alonso či Hamilton,“ přiznal otevřeně Mateschitz.

Adekvátní náhradu za Sebastiana Vettela bude Red Bull hledat těžko,
v úvahu prozatím berou Hamiltona a Alonsa

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy