Massa chce v Brazílii vyhrát a pomoct tak Alonsovi k titulu

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa na tiskové konferenci v Brazílii uvedl, že chce vyhrát svůj domácí závod a pomoct tím svému týmovému kolegovi Fernandovi Alonsovi k titulu.

Ferrari jasně protěžuje svou jedničku Alonsa, který musí v Brazílii získat o 14 bodů více než lídr šampionátu Sebastian Vettel. Massa, který na Interlagosu vyhrál v roce 2006 a 2008 si myslí, že nejlépe pomůže Alonsovi tak, že nedělní velkou cenu vyhraje on.

"Potřetí vyhrát, to je ten správný směr uvažování. Zkrátka myslet na vítězství," řekl Massa na včerejší tiskové konferenci. "Zde se pro mě jedná o zvláštní závod a já se pokusím vyhrát. Snad Fernando bude moci dojet druhý a bez problémů zvítězit v šampionátu."

Brazilec se ve druhé části sezóny zlepšil a jeho sebevědomí stoupá. Uvědomuje si, že s podobně dobrými výkony bude muset začít i příští sezónu: "Byla to velmi náročná sezóna ve srovnání s ostatními. V některých závodech jsem se trápil, v jiných ne. Vždy se něco dělo a někdy jsem nemohl dojet na té správné pozici."

"Ale po srpnu se vše zlepšilo. Byli jsme schopni dát dohromady ty správné výsledky v každém závodě a já si myslím, že se jednalo o velmi dobrou druhou část sezóny a velmi dobrou přípravu na příští rok," dodává Massa.


Felipe v Brazílii nastoupí s novou přilbou (foto: Scuderia Ferrari)

Další snímky z Brazílie najdete zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy