Webber: Počasí v Austinu by nám mohlo uškodit

Red Bull | foto: Red Bull Racing

V Austinu je chladněji, než se očekávalo. Mark Webber se proto obává, že by to nemuselo jeho týmu vyhovovat.

V Austinu panují podzimní teploty, se kterými nemají týmy příliš zkušeností. Týmy se během roku setkávají s vyššími teplotami. Správně zahřáté pneumatiky jsou v letošní sezóně klíčem k úspěchu a proto by mohly nižší teploty boj o titul v Austinu řádně ovlivnit.

Vůz Red Bull RB8 je známý tím, že oproti vozu Ferrari pracuje s pneumatikami ve vyšších teplotách. Právě Red Bullu by mohly nízké teploty uškodit. Pirelli navíc bylo při výběru směsí velmi konzervativní a přivezlo dvě nejtvrdší směsi - středně tvrdou a tvrdou. 

Tyto dvě směsi operují ve vyšším teplotním okně, než žluté měkké a červené super-měkké. V Abu Zabí jsme mohli vidět, že s klesajícími teplotami byl na střední směsi nejlepší McLaren. Red Bull byl naopak lepší na měkké směsi.

Mark Webber si myslí, že rychlé zatáčky by mohly jejich vozu vyhovovat. Zároveň však dodává, že pokud nedokážou pneumatiky správně zahřát, mohou mít problém: "Teploty jsou mnohem důležitější, než samotný profil tratě. Pokud ty černé věci nebudou v zatáčkách fungovat, můžete si strčit rozvržení okruhu do zadku - nebude to totiž fungovat."


Bude Red Bull na čelních pozicích i v Austinu? (foto: Red Bull Racing)

"Musí vám vše fungovat dohromady. Myslím si, že profil trati není pro nás špatný, ale teploty a práce s pneumatikami bude klíčová," dodal Australan.

Vůz RB8 dokázal od Velké ceny Singapuru dominovat, přesto si Webber myslí, že je tu prostor pro další zlepšení: "Lidé o autě hovoří jako o nejlepším ve startovním poli. Je rychlé, ale jsou však stále oblasti, na kterých musíme pracovat."

Jak se jednotlivým týmům bude dařit? To nám mohou napovědět už dnešní volné tréninky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy