Button se už těší na sezonu 2013

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button očekává, že by se mu v sezoně 2013 mohlo více dařit, když by mu vůz pro příští sezonu mohl více sedět než letošní monopost.

Jenson Button, pro kterého je to už třetí sezona u týmu z Wokingu, letos z vozu ve srovnání s týmovým kolegou, Lewisem Hamitonem, nemohl většinou dostat kýženou rychlost. Letošní sezona je tak pro něj nejhorší od zisku jeho titulu v roce 2009 s Brawnem GP.

Button je na jednu stranu spokojen s potenciálem auta MP4-27, se kterým dokázal vyhrát závody v Austrálii a v Belgii, na druhou stranu ale lituje toho, že z auta není schopen rychlost dostávat pravidelně.

"Pro mě je letošní rok těžší než ty dva předešlé. Auto je rychlé, což jsme dokázali při mnoha příležitostech. Ale konzistentnost, pro mě bylo trochu těžší získávat výsledky. Auto pro příští rok by mi mělo sedět o trochu více, na což se už hodně těším," řekl 32letý jezdec pro Sky Sports.

Závod na Circuit of the Americas, který se jede už tento víkend, asi nebude mít nějaký vážný vliv na pozici Buttona nebo Hamiltona v šampionátu. Jezdec McLarenu ale cítí, že může zabojovat o dobrý výsledek. "Pravděpodobně budeme znát trať nejvíce ze všech, protože náš simulátor je asi nejlepší," řekl Button, který má za sebou již obhlídku okruhu, který bude hostit VC USA, ta se pojede poprvé od roku 2007. 


Jenson při GP USA 2007 v Hondě (foto: Honda Racing F1)

"Z okruhu máme dobrý pocit. Bude hodně náročný na auta a na gumy - zvláště první sektor. Zatáčky 1 a 9 jsou hodně rychlé, prostě měníte směr při jejich průjezdu. Naše auto by v tomto prostředí mohlo pracovat dobře. A pak na vás čeká hodně pomalých zatáček ke konci kola." 

Button svoje vyhlídky vidí poměrně optimisticky a věří, že v Texasu o vítězství zabojují klasická jména z předních míst letošní sezony. "Měli bychom zde být konkurenceschopní, ale věřím, že i Red Bull bude. Jsem si jistý, že také Ferrari a Lotus budou silní. Takže to bude napínavý závod a to je to, co chceme. Nechceme jen jednoho jedince, který by vyhrával všechny Grand Prix."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy