Sauber věří, že je rychlejší než Mercedes - i bez novinek

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Sauber žádné větší novinky pro vůz C31 letos již nechystá, přesto věří, že díky své rychlosti může Mercedes předstihnout a získat páté místo mezi konstruktéry, pokud udělá v posledních dvou závodech všechno správně.

Švýcarskému týmu se postupně daří ukrajovat náskok svého německého soupeře, který v posledních čtyřech závodech nebodoval. Jeho ztráta na pátý nejlepší tým letošní sezóny činí před posledními dvěma závody 12 bodů.

Na dotaz, zda bude v silách Sauberu přeskočit v šampionátu Mercedes, šéfka týmu Moniša Kaltenbornová pro Autosport uvedla: "Ano, ale bude to velmi těžké. Plně si to uvědomujeme."

Současný balík Sauber je dostatečně rychlý na to, aby mohli na dráze Mercedes porazit, pokud v USA a v Brazílii potvrdí svůj potenciál. "Je to o optimalizaci, nikoliv o vývoji. Víme, že máme konkurenceschopné auto," věří Kaltenbornová.

"Pokud během závodního víkendu dáme vše dohromady - zejména během závodu, ale také v kvalifikaci, kterou to začíná - může to vypadat dobře. Bojujeme ale proti velmi dobrému týmu, takže to bude velmi těžké," pokračuje šéfka Sauberu.


Testovací pilot Esteban Gutiérrez se Sauberem C31 v Abú Zabí (foto: Sauber Motorsport AG)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy