Villeneuve: Mercedes se měl kvůli Hamiltona zbavit Rosberga, nikoliv Schumachera

Mercedes | foto: Daimler AG

Podle Jacquese Villeneuva si měl tým Mercedes pro příští sezónu ponechat Michaela Schumachera. Alespoň to vyplývá z rozhovoru, který mistr světa z roku 1997 poskytl švýcarskému magazínu Motorsport Aktuell.

„Proč vlastně končí?“ diví se Villeneuve na adresu Schumachera. „Nerozumím tomu. Dvojice Hamilton - Schumacher by byla určitě lepší než ta, kterou mají pro příští sezónu,“ kritizuje Villeneuve nepřímo výkony Nico Rosberga, jenž bude i příští rok pilotovat monopost týmu Mercedes.

Rosberg sice během tří sezón strávených po boku Michaela Schumachera získal více bodů než německá legenda, ale jeho vystoupení v posledních závodech nebyla příliš přesvědčivá, ostatně stejně jako výkony celého týmu.

Navíc se zdá, že se rozdíl mezi oběma německými piloty spíše zmenšuje, ačkoliv jejich bodový zisk tomu možná příliš neodpovídá. Například v kvalifikacích je však jejich duel letos poprvé zcela vyrovnaný.

Rosberg ovšem vyjadřuje spokojenost s tím, jak si od roku 2010 vedl ve srovnání se Schumacherem. „Je pravda, že Michael měl smůlu, ale stejně jsem na tom byl i já,“ řekl Rosberg německému Auto Bildu.

"A pokud jde o kvalifikace, k těm není třeba říkat nic zvláštního. Po tři roky jsem měl navrch, což je víc, než jsem čekal na začátku. Mám z toho velkou radost,“ dodal Rosberg.


Michaelovi body v Abú Zabí těsně unikly, skončil jedenáctý (foto: Daimler AG)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 40 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy