Šéfové Ferrari a McLarenu: Vettel měl štěstí

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel měl podle soupeřů velké štěstí, že se během závod v Abú Zabí propracoval z poslední až na pódium. Němec může poděkovat svému krajanovi Berndovi Mayländerovi, který se svým safety carem dvakrát vyjel na dráhu.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh na dotaz Autosportu, zda byl překvapen tím, že Vettel porazil jeho tým, odpověděl: "Ano, ale myslím si, že měl se safety cary a bouračkami velké štěstí. Nemusel předjíždět tolik rychlejších aut, která by musel překonat - protože už byla vyřazena.

Nemyslím si, že by tady někdo čekal tolik safety carů, ale jemu hodně pomohli a odvedl skvělou práci, když se dostával dopředu," dodává Whitmarsh.

Šéf Ferrari Stefano Domenicali k tomu uvedl: "Odjel skvělý závod a tlačil na to, jako obvykle. Měl okamžiky, kdy měl štěstí i smůlu - záleží na tom, jak se na to díváte. Je tou součástí hry.

K těm [šťastnějším] okamžikům patřil výjezd safety caru ve správnou chvíli. To je něco, co nemůžete ovlivnit. Dokázal po startu z posledního místa dojet jako třetí, takže to pro něj byl perfektní závod."

Vettelův víkend vnímá Domenicali jako doklad toho, že se může stát cokoliv: "Deset bodů je dost, ale také to může být nic, záleží na tom, jak se budou závody opravdu vyvíjet. Viděli jsme zde, že se toho může tolik odehrát, že nic není do poslední chvíle nemožné. Tohle je věc, kterou nemůžeme ovlivnit, pokud se však něco stane, musíme tam být."


Obrovská radost ze třetího místa v cíli Velké ceny Abú Zabí (foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 28 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy