Williams: Pastor musí zajet dobrý závod

Gillan, Mark | foto: Williams F1 Team

Podle Marka Gillana musí Maldonado přetavit svoji třetí pozici na startu v dobrý výsledek.

Pastor Maldonado se dostal v letošních kvalifikacích mezi nejlepších 10 již devětkrát. V závodech ale bodoval pouze třikrát - ve Španělsku, v Číně a v Japonsku. V boji o sedmé místo v Poháru konstruktéru si už nemůže Williams takové ztráty dovolit. Na sedmou Force Indii tým ztrácí 34 bodů.

"Všichni víme, co je v sázce," odpověděl Gillan Autosportu na otázku ohledně důležitosti výsledku v Abu Zabí.

"Pastor i my všichni víme jak je důležité získat zde dobrý počet bodů. Pastor na to velmi tvrdě tlačil cleý víkend a očekávám, že to tak bude i v závodě. Stáhnutí Force Indie bude těžký úkol, ale ne nemožný," dodal Gillan.

Gillan je optimistický ohledně rychlosti Williamsu. V pátek při dlouhých jízdách ukázal velmi dobré tempo. Nevylučuje ani boj o stupně vítěžů: "Není důvod, proč bychom nemohli získat velmi dobrý výsledek, pokud dobře odstartujeme. Pastor měl velmi dobré tempo po celý víkend."


Pastor Maldonado během tréninku na okruhu Jas Marina (foto: Williams F1 Team)

Pastor Maldonado byl v kvalifikaci na Velkou cenu Abu Zabí čtvrtý nejrychlejší. Na pole position ztratil 6 desetin vteřiny. Po penalizaci Sebastiana Vettela se venezuelský pilot posune na třetí místo. Dokáže Williams získat druhé stupně vítězů v letošní sezóně? 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy