Titulu jsou hodni oba uchazeči - Alonso i Vettel

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Titul by si podle mnoha pilotů F1 zasloužil nejen Fernando Alonso, ale i Sebastian Vettel.

Jenson Button na včerejší tiskové konferenci uvedl: "Oba odvádějí letos fantastickou práci. Možná byste řekli, že Fernando byl v průběhu sezóny.. inu, že byl konzistentnější.

V posledních závodech odváděl skvělou práci Red Bull, ale i Sebastian. Dostal výzbroj a splnil očekávání. Velké ceny nevyhráváte sami, ani šampionáty, takže kdokoliv se ocitne na špici, zaslouží si vítězství," popisoval pilot McLarenu.

Svého týmového kolegu oceňuje i Felipe Massa, podle něhož Španěl odvádí neuvěřitelnou práci, což se ale týká i lídra šampionátu: "Sebastian také. Obzvlášť ve druhé části šampionátu. Takže si myslím, že nehovoříme o někom, kdo má mnoho vítězství a ten druhý ne.

Hovoříme o dvou jezdcích a ten z nich, který vyhraje, o něm řekneme, že si to zaslouží. Přesto však doufám, že vyhraje Fernando," dodává kolegiálně Brazilec.

Daniel Ricciardo situaci kolem Alonsa a Vettela komentuje následovně: "Myslím, že letos se to velmi těžko posuzuje. Jedná se o vzrušující sezónu a myslím, že se může přihodit cokoliv. I když má tedy Vettel momentálně lepší balík - on a auto - stále to nezaručuje zisk titulu. Musíte odvést práci v neděli a stále tři zbývají, může se ještě leccos přihodit.

Myslím, že oba měli letos trochu smůly. Nyní do toho dají všechno. Red Bull byl očividně nejrychlejším vozem v posledních zhruba čtyřech závodech. Ale rychlost se podle mě neustále mění a Ferrari má samozřejmě dobré zkušenosti a schopné lidi.

Takže si jsem jistý, že překvapení není nemožné. Uvidíme tedy, jak to dopadne. Je to vzrušující, rád bych byl součástí toho," popisuje pilot Toro Rosso.


Fernando Alonse následovaný Sebastianem Vettelem v Indii (foto: Red Bull Racing)

Podle Vitalije Petrova se nakonec bude díky výkonnosti svého Red Bullu radovat Vettel: "Momentálně to je pro mě jasné: Red Bull má dnes ve srovnání s Ferrari velkou výhodu. Alonso letos na začátku odvedl fantastickou, neuvěřitelnou práci a měl několik havárií.

Všichni ale víme, že Ferrari na tom není stejně jako Red Bull, takže to bude pro Ferrari těžké, ale oni jsou velmi vášniví, co se týče vítězství, a vezou spoustu novinek, takže možná tento či další víkend [vyhrají]. Opravdu nevím, ale momentálně pozoruji, že je Red Bull rychlejší, toť vše."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy