Mallya: Hülkenberg je budoucí hvězda

Force India | foto: Sahara Force India

Dosavadní šéf Nica Hülkenberga, spolumajitel Force Indie Vijay Mallya o mladém Němci říká, že je vycházející budoucí hvězdou Formule 1.

Po této sezoně se Nico Hülkenberg stěhuje k Sauberu (psali jsme zde). Vijay Mallya, šéf Force Indie, pro kterou dosud 25-letý Němec jezdí, je podle svých slov s jeho vývojem spokojen.

"Na konci roku 2010 jsme Nica shledali velkým talentem a budoucí hvězdou, a bylo pěkné vidět, jak se u nás rozvíjí," říká Mallya, který dal Hülkenbergovi šanci napřed jako testovacímu jezdci, a letos ho posadil do jednoho ze svých vozů jako závodního pilota po boku Paula Di Resty. 

"Společně s Paulem odvádějí vynikající práci a každý víkend do toho dávají 100% své energie. Bylo potěšením mít Nica poslední dva roky v týmu, a chtěl bych mu za to poděkovat a popřát hodně štěstí do budoucna."


Hülkenberg v Indii (foto: Sahara Force india)

I když už je jisté, že Hülkenberg Force Indii opustí, do posledních tří závodů prý dá všechno, aby dostal svůj tým před Sauber. 

"Do konce sezony 2012 zbývají tři závody a vím, že Nico do toho opět dá všechno," je přesvědčený Mallya. "Ztrácíme na Sauber 23 bodů, což je dost, ale pořád je můžeme dohnat. Stát se může cokoliv. 

Dvakrát jsme letos měli vůz na čtvrtém místě a vždy jsme byli velmi blízko k pódiovému umístění. Udělali jsme velký pokrok a nyní patříme ke stálým účastníkům třetí části kvalifikace."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy