Hamilton chce s McLarenem porazit Ferrari, na příští vůz Mercedesu velký vliv mít nebude

McLaren | foto: McLaren

Lewis Hamilton již je prakticky bez šance na zisk titulu, proto si chce závěr sezóny s McLarenem hlavně užít a pokusit se nějaký závod vyhrát.

"Říkal jsem před Indií, že šampionát už nemá cenu řešit, takže nyní je to o co největší zábavě a co nejsilnějším závodě. I když to nedělní výsledek v Indii opravdu neukázal, cítil jsem, že se jedná o jeden z mých nejsilnějších závodů v této sezóně, opravdu jsem s ním byl spokojený," uvádí Hamilton pro Daily Mail.

Příští rok přechází k Mercedesu a uvědomuje si, že jej nečekají lehké časy: "Příští sezónu to bude těžké, protože současné auto, které mají, není tak dobré, jako mám nyní. Ale se spoustou práce a snad i s novým směrem to možná budeme moci otočit."

Zatím na vývoj příštího auta ale nemůže mít moc vliv, protože se k Mercedesu připojí až na začátku roku 2013: "Jediné, co si můžu vzít s sebou, je mé umění a znalosti ze závodění. Dostanu se tam opravdu pozdě, takže jakékoliv vstupní informace ode mě nás ovlivní až později.

Teď se soustředím na toto auto a snahu pomoci těmto klukům, ačkoliv si uvědomuji, že v šampionátu [konstruktérů] hodně ztrácíme. Takže se budeme snažit o druhé místo. To musí být naším cílem. Pojďme porazit Ferrari," pokračuje odhodlaně Hamilton.


McLaren v Indii na Red Bull v úvodním stintu v Indii neměl, ani kdyby Hamilton jel "na 200 %"
(foto: McLaren Mercedes)

Třetí McLaren ztrácí 101 bodů na Red Bull, který se zřejmě stane teprve čtvrtým týmem v historii F1, jenž získal tři tituly za sebou. Za Ferrari zaostává jen o deset bodů: "Není překvapením, že Sebastian dominuje, protože Red Bull je dominantní v posledních několika letech.

Zdá se, že mají velké kapacity na vylepšování vozu a a Adrian je zkrátka génius, fenomenální. Nedokážu si ani představit, co dělá. Se svým týmem auto tak dobře poskládali. Všímal jsem si závodní stopy v Indii a Sebastianovy rychlosti v prvním stintu - neměli jsme vůbec šanci s nimi soupeřit, ani kdybych jel na 200 procent," uznává Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy