Senna: Red Bull má velký náskok, o titulu se žel nerozhodne až v Brazílii

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Podle Bruna Senny nás napínavá koncovka v letošní sezóně čekat nebude - byť by si to sám přál. Red Bull podle něj zrychlil, že se o titulu rozhodne ještě před posledním závodem v Brazílii.

"Doufám, že to bude pokračovat, abychom si tam užili nějakou zábavu," komentuje Senna letošní bitvu o titul. "Ale je to těžké. Red Bull má velkou výhodu."

Deficit Ferrari podle Brazilce může být ještě patrnější tento víkend, kdy se jede Velká cena Abú Zabí. "V Indii jsou výhody tak trochu omezeny, protože se jedná o trať, která tak nelimituje záď,"  pokračuje Senna.

Piloti si nemuseli tolik dávat pozor na zadní pneumatiky, Pirelli navíc dovezlo až příliš tvrdé směsi, a tak umožnilo pohodové jednozastávkové strategie. "Když  se ale dostanete na dráhu, jako je Abú Zabí, budou [Red Bull] dosahovat velmi dobré výkonnosti," varuje pilot Williamsu.

Že Fernando Alonso letos nezíská titul, o tom je přesvědčený i bývalý šampion Niki Lauda, který to považuje za "téměř nemožné." Naproti tomu samotný Španěl si je stále jistý tím, že s Ferrari nakonec uspěje.


Fernando Alonso na pódiu v Indii (foto: Scuderia Ferrari)

"Nemyslím si, že by Sebastian a Mark od Singapuru zlepšili své ježdění, přesto jsou najednou stále první a druzí. Znamená to, že jejich auto má nyní natolik navrch, že si mohou dovolit udělat chybu - takový mají náskok. Ale my budeme tvrdě pracovat, v posledních třech závodech ho proto mít nebudou," dodává Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy