Alonso si je jistý, že by Schumacher letos se Sauberem tři závody vyhrál

Alonso - Schumacher M. | foto: Lotus F1 Team

Fernando Alonso se zastává odcházející legendy Formule 1 - Michaela Schumachera. Se Sauberem by podle něj letos tři závody vyhrál. Němec doufá, že ovoce jeho práce sklidí příští rok Lewis Hamilton.

"Jsem si jistý, že by Michael letos se Sauberem vyhrál tři závody," cituje Alonsa německý web T-Online. Místo toho však Schumacher na konci roku Formuli 1 po epizodě, v níž se s Mercedesem žádných větších úspěchů nedočkal, opustí.

Sám Schumacher světa přiznává, že by bylo "hezké" se v Brazílii rozloučit dobrým výsledkem. "Ale nečekám to. V tomto ohledu tedy nebudu sentimentální," uvedl pro Abendblatt.

Doufá, že ovoce jeho práce pro Mercedes sklidí příští rok Nico Rosberg s Lewisem Hamiltonem, který jej u Mercedesu vystřídá. "Je přirozené, že nyní v týmu spolupracujeme, jako bych tam působit i příští rok. Tým se zajímá i o mé názory a zkušenosti," říká sedminásobný mistr světa F1.

Podle Rosse Brawna bude příspěvek jeho pilota zjevný, až se Mercedes konečně dočká úspěchů: "Doufám, že si lidé na Michaela vzpomenou, až dosáhneme našich cílů, protože on na úspěch bude mít svůj podíl."


Fernando Alonso následovaný Michaele Schumacherem v italské Monze (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy