Cosworth představil vlastní dynamometr

V minulém týdnu byla v přímém přenosu britskou F1 TV odhalena vlastní brzda firmy Cosworth. Společnost hodlá touto několika milionovou investicí v amerických dolarech dosáhnout zrychlení při vývoji nových motorů pro Formuli 1.

V sídle společnosti v britském Northamptonu bylo představeno zařízení pro testování supervýkonných a závodních motorů. Dosud měly tato zařízení k dispozici pouze automobilky. Cosworth se však netají tím, že jeho program ve Formuli 1 je dlouhodobý a za tímto účelem byla i postavena velmi drahá brzda. Firma dosud využívala tohoto zařízení v Detritu, sídle Fordu, což práci nepoměrně prodlužovalo a prodražovalo.

„V minulých letech jsme využívali zařízení Fordu v Detritu. S naší vlastní brzdou zlepšíme reakci a dosáhneme zlepšení na trati,“ prohlásil obchodní ředitel společnosti Bernard Ferguson. Nick Hayes, generální ředitel pak prohlásil: „Než jsme postavili vlastní zařízení na měření výkonu, byl Cosworth málo pružný od návrhu k možnému testu.“ „Toto zařízení přináší velký krok kupředu pro vývoj motoru Cosworth pro Formuli 1,“ dodal Hayes.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy