Williams: Požár v boxech neměl žádné důsledky

Williams | foto: Williams F1 Team

Mark Gillan řekl, že požár v boxech, který vypukl v garáži Williamsu v Barceloně neměl po sportovní stránce žádné důsledky a z této negativní zkušenosti si tým může něco odnést.

Zatímco tým Williams oslavoval překvapivé vítězství Pastora Maldonada v Barceloně, tak při pracích na voze Bruna Senny vypukl požár, který nakonec zasáhl celý box. Situace byla i díky pomoci od ostatních týmů naštěstí velmi rychle vyřešena, někteří zaměstnanci se ale nadýchali nebezpečného kouře a museli být převezeni do nemocnice. Jeden z mechaniků byl i popálen, ale i on se už uzdravil. 

Požár způsobil i značné škody na majetku týmu. Šefinženýr stáje, Mark Gillan, na celý incident vzpomíná takto: "Když jsme přijeli do Monaka, tak jsme vlastně nic neměli. Bylo to opravdu špatné, protože jsme toho kvůli ohni hodně ztratili. Jedním z největších problémů bylo, že jsme neměli radiové přímače."

I tak ale Williams zvládl veškerou práci v Monaku. "Abych byl upřímný, tak důsledky byly citelné. Z velké části jsme to zvládli díky ochotě ostatních týmů. Vybavení jsme měli z části půjčené právě od nich a po pár závodech jsme jim ho vrátili."


Mark Gillan žádné hrozné následky požáru nevidí (foto: Williams F1 Team)

Na této smůle však šefinženýr týmu dokázal najít i něco pozitivního. "Když se na to podívám zpětně, tak si myslím, že ten požár přinesl něco pozitivního pro celou F1. I bezpečnost se od té doby zlepšila."

Sportovní výkony týmu dle Brita tato událost neovlivnila. "Na výkonnost našeho týmu neměl požár ale žádné důsledky - když tedy odhlédneme od toho, že jsme dočasně neměli k dispozici některé zdroje. I bez toho požáru bychom však byli v hodnocení konstrukterů tam, kde jsme teď."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy