Button: "V kvalifikaci to nestáhneme." Hamilton doufá, že byly McLareny těžší

McLaren | foto: McLaren

Red Bull má v závěru sezóny výbornou formu. Jenson Button neočekává, že by v kvalifikaci McLaren jeho náskok stáhnul. Lewis Hamilton doufá, že jezdil s těžším vozem než soupeři.

Ve druhém tréninku McLareny na vozy rakouské stáje ztrácely propastných 0,9 sekund, proto doufají, že "modré rakety" měly natankováno méně benzínu. Hamilton obsadil šesté, Jenson Button sedmé místo.

"Doufám, že Red Bully pokračovaly ve snaze o zlepšení svých kvalifikačních jízdy a jezdily s menším množstvím paliva. Pokud ne, pak máme problém. Doufám ale, že tomu tak bylo," uvedl po druhém pátečním tréninku Hamilton.

Podle jeho týmového kolegy Buttona McLaren v rychlosti na jedno kolo ztrácí "jen" kvůli potížím s pneumatikami: "Trápíme se s přilnavostí, hodně se to třese od přední části po zadní. I když na to hodně tlačíte, stále to pociťujete. Je to těžké, náročné - jste úplně na hraně. Nemyslím si, že to v kvalifikaci stáhneme, v závodě to je možné."

Button v závěru odpolední části neabsolvoval dlouhé jízdy kvůli problémům s převodkou, Hamilton byl přesto optimistou, co se závodní rychlosti týče: "Red Bull, Ferrari a Lotus jsou nejsilnější, ale myslím, že jsme na tom podobně jako oni. Jsme jasně v tom klubku. Měl jsem celkem dobrý delší výjezd a pneumatiky stále fungovaly, takže doufám, že to bude pokračovat."


Jenson Button během dnešního tréninku v Indii (foto: McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy