Formule 1 se letos rozloučí i s Imolou

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Letošní Grand Prix San Marina bude posledním podnikem na okruhu Enza & Dina Ferrari v Imole, jenž bude hostit závod MS Formule 1.

Od příští sezony jej nahradí nový okruh poblíž Istanbulu. Tím pohasne další hvězdná trať seriálu Mistrovství světa Formule 1. Sám Michael Schumacher tvrdí, že i přes smutné události, které se zde staly takřka přesně před deseti lety, kdy zde v závodě zahynul Brazilec Ayrton Senna a v tréninku Rakušan Roland Ratzenberger, zažil na tomto okruhu mnoho úspěšných klání. Snad symbolicky zde Schumacher vyhrál svůj první závod za tým Benetton. Loni zde vyhrál dokonce, i když se těsně před startem vrátil od své zemřelé matky Elizabeth.

Dokonce i letos by rád své rozloučení provedl ve velkém stylu. První trénink tomu nasvědčuje, ale to nestačí. Nejenom Michael Schumacher se bude chtít s legendárním okruhem rozloučit ve velkém stylu. Na své úspěchy by mohl vzpomínat i jeho bratr, který zde dokázal protnout cílovou pásku na první pozici v roce 2001.

Připomeňme jen to, že o další slavný okruh, tedy A1 Ring neboli Österreichring, přišla Formule 1 po loňské poslední GP Rakouska. Na počátku letošní sezony nebylo ještě jasné, zda se pojede GP Velké Británie, Francie a dokonce i Kanady. Věřme tedy, že ne všechny legendární okruhy FIA dostane z kalendáře MS F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy