Jednání o Concordské dohodě ještě několik týdnů přes pozitivní schůzku zaberou

FIA | foto: FIA

Diskuse o dohodě mezi týmy Formule 1, Mezinárodní automobilovou federací (FIA) a Berniem Ecclestonem se podle Autosportu ještě několik týdnů potáhne.

FIA minulý měsíc uvedla, že by chtěla novou podobu Concordské smlouvy uzavřít do konce října, což se však zřejmě nestane. Přesto po včerejším jednání v Paříži, kde se původně mělo diskutovat až dnes, vydala prohlášení, podle něhož došlo k jistému pokroku.

Povzbudivé podle ní byly rozhovory o záležitostech, které týmům činí největší starosti, jako např. zápisné, řízení nákladů a nová vládní struktura: "Všichni účastníci jednání byli povzbuzeni k tomu, aby hledali jasná stanoviska, což vedlo k plodné a užitečné debatě o tom, jak by nová struktura mohla v roce 2013 a dále fungovat."

"Další pokrok byl učiněn dnes ve snaze zajistit budoucnost Světového šampionátu F1, což by během následujících týdnů mělo vést ke konečné dohodě mezi FIA, držitelem komerčních práv a týmy," stojí v oficiálním prohlášení FIA.

Ta již několik týdnů vyjednává s Ecclestonem o budoucí cestě, kterou se sport bude ubírat. FIA si chce nejen udržet řízení F1, ale také zajistit příjmy navíc. Její prezident Jean Todt v rozhovoru pro Financial Times včera řekl: "FIA je neziskovou organizací, musíme ji ale udržet v chodu."

"Potřebujeme podnítit další vývoj sportu, vývoj činnosti pro bezpečnost na silnicích. Nemůžeme být federací bez žádných výnosů. Kde je tedy máme hledat?" ptá se Todt.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy