Ferrari pomáhá Hülkenbergovi v přestupu k Sauberu

Force India | foto: Sahara Force India

O budoucnosti Nica Hülkenberga se vedou debaty již delší dobu. Byl spojován s Ferrari, nyní prý míří do Sauberu, v čemž mu má pomáhat právě stáj z Maranella.

Budoucnost Nica Hülkenberga je nejasná. Byl spojován se sedačkou Felipeho Massy. Ten si však své místo u Ferrari udržel a Hülkenberg tak podle všeho míří do Sauberu. Podle Autosportu je navíc tento krok podporován právě italskou stájí, která má o pětadvacetiletého Němce zájem.

Opce, kterou Force India na svého pilota hodlá uplatnit, by byla platná, pokud skončí šestí v poháru konstruktérů. Tým je však nyní sedmý, právě za švýcarskou stájí. "Dost lidí v Sauberu věří, že by s osvědčeným špičkovým pilotem letos dokázali vyhrát. A Hülkenberg je v současné chvíli mnohými považován za nejlepšího pilota jezdícího mimo top tým," uvádí Autosport.

Šéfka Sauberu Moniša Kaltenbornová zatím složení pro příští sezonu nechce komentovat a opakuje, že se soustředí pouze na výkony na trati. "Pro náš tým je ze všeho nejdůležitější výzvou udržet si konkurenceschopnost, která je letos velmi dobrá. Chceme si tu úroveň udržet a postupně se pomalu a jistě posouvat vpřed. Všichni máme cíl dostat se na vrchol,"  komentuje situaci šéfka týmu. 

Ačkoliv se přesun z Force Indie do Sauberu nemusí zdát jako krok vpřed, švýcarský tým letos předvedl skvělé výkony a získal čtyři pódiová umístění. Hülkenberg by tak měl mít větší šanci předvést své umění, které ukázal například v Koreji, kde si díky dvojitému předjetí Grosjeana a Hamiltona dojel pro šesté místo. A Autosport věří, že by jej Ferrari pečlivě monitorovalo.

Není však jasné, kdo by byl Hülkenbergovým týmovým kolegou. O sedačku v Sauberu navíc usiluje mnoho dalších pilotů (Kobajaši, Gutiérrez, Sutil či Alguersuari).

Hülkenbergův talent je napříč paddockem mnohými oceňován (foto: Sahara Force India)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy