Vettel prý přestupuje k Ferrari! Smlouvu má mít od roku 2014

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Dvojnásobný mistr světa Sebastian Vettel má prý za rok přestoupit k Ferrari, do té doby zůstane v italské stáji Brazilec Felipe Massa, který dostal novou jednoletou smlouvu. Zprávu přinesl v pondělí server stanice BBC.

Zdroje z italského týmu tvrdí, že Vettel už v Maranellu podepsal kontrakt na rok 2014, závisí to ale na jejich výsledcích. Smlouva prý obsahuje klauzuli, že Ferrari musí v příštím roce hrát významnou roli v boji o titul.

Vettelův potenciální příchod do Ferrari prý schválil i Fernando Alonso. Jedenatřicetiletý Španěl má ve výběru svého týmového kolegu značné slovo a údajně během letošní sezony vetoval Lewise Hamiltona.

Alonso je dvojnásobným mistrem světa z let 2005 a 2006, kdy vybojoval titul s Renaultem. Od té doby, co jezdí za Ferrari, však neskončil lépe než druhý.

Pětadvacetiletý Vettel vyhrál v neděli v Koreji třetí závod v řadě a dostal do čela šampionátu. Druhý Alonso na něj ztrácí šest bodů. Pokud to vyjde, bude mít Ferrari jasně nejsilnější jezdeckou dvojici ze všech týmů.

Vettel i jeho tým Red Bull jakoukoli dohodu s Ferrari popřeli, tým trvá na tom, že má Vettela pod smlouvou do konce roku 2014. Poradce týmu Helmut Marko, pravá ruka majitele Dietricha Mateschitze, však přiznal, že smlouva obsahuje výkonnostní klauzuli a pokud bude Vettel chtít odejít, nemohou ho nutit, aby zůstal. Alonso má v Maranellu smlouvu do konce roku 2016.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 47 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy