Jakou výkonnost od svého Ferrari očekává Alonso ve zbývajících závodech?

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso po letní přestávce uvedl, že Ferrari budou některé ze zbývajících okruhů vyhovovat více, jiné méně. Silné podle něj mělo být v Singapuru, v Japonsku a v Koreji. Co očekává od zbývajících závodů?

Španělský pilot, který ve Velké ceně Koreje přišel o vedení v šampionátu, očekává, že pokud připravované novinky Ferrari budou fungovat, pak o titul ještě bude moci zabojovat.

"Uvidíme. Bude záležen na vylepšeních vozu. Myslím, že se uvidí v Indii, budou-li tam nějaké novinky. Pokud ano, budeme je muset otestovat," popisoval sklesle Alonso na včerejší tiskové konferenci po závodě v Jeongamu.

"Určitě ostatní týmy také přivezou nové části, možná jich budou mít více než my, takže uvidíme, které z nich budou fungovat, které ne, a pro koho budou fungovat. Myslím, že na tom bude záležet výkonnost vozu," odhaduje Španěl.

Potvrzuje, že tři okruhy, které Ferrari měly vyhovovat, splnily jejich očekávání: "Podle mě jsme v Singapuru, v Suzuce a v Koreji byli konkurenceschopní. Možná ne až tolik v Singapuru, ale i tam jsme byli schopni dojet na pódiu.

V Suzuce jsme viděli, že Felipe dojel na druhém místě a zde jsme skončili třetí a čtvrtí, takže to pro nás byly celkově víceméně dobré závody - krom defektu v Suzuce. Z pohledu výkonnosti jsme na tom podle mě tedy dobře."


Fernando Alonso včera na pódiu opět nechyběl, z prvních dvou míst se však těšili jezdci Red Bullu Sebastian Vettel a Mark Webber (foto: Scuderia Ferrari)

"Red Bull učinil samozřejmě krok vpřed a vyhráli tři závody. Obsadili první dvě příčky v kvalifikaci v Suzuce i tady, první i druhé místo zde v závodě, takže to není něco, co bychom měli ve svých rukou," dodává Alonso.

To je v protikladu se slovy prezidenta Ferrari Lucy di Montezemola, který minulý týden po Velké ceně Japonska uvedl, že má Ferrari šampionát stále ve svých rukou (viz zde).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy