Schumacher napomínán za zdržování vozů HRT, Pic potrestán ztrátou 10 míst

Mercedes | foto: Daimler AG

Michael Schumacher musel po druhém tréninku zamířit mezi komisaři, kteří ho napomenuli za zdržování vozů HRT. Trestu se nevyhne Charles Pic, kterému Marussia musí vyměnit motor.

Sedminásobný mistr světe se svým Mercedesem zdržel v různou dobu oba piloty HRT: jak Naraina Karthikeyana, tak i Pedra de la Rosu, který mu to dal patřičným gestem na dráze hned najevo.

Komisaři mu proto udělili napomenutí - již druhé v letošní sezóně. Podobný prohřešek spáchal letos v Barceloně, kde se snažil vytrestat Lewise Hamiltona na konci kola ve třetím tréninku.

Trest v podobě ztráty teoretických 10 míst na roštu postihne Pica za nasazení již devátého motoru v letošní sezóně. Podle platných pravidel mohou piloti beztrestně využít pouze 8 pohonných jednotek za sezónu.

Francouzovi bude muset vydržet společně s některými s předchozích osmi i pro další zbývající podniky, aby se v nich vyhnul stejnému trestu. Vzhledem k tomu, že se však Marussia pohybuje na chvostu startovního pole, se o zas tak dramatický postih nejedná.


Marussia vymění Picovi motor, na startovním roštu se kvůli tomu propadne o teoretických 10 míst
(foto: Marussia F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy